Neked ajánljuk!

Ole Hallesby: Személyiségtípusok című remek könyvét ajánljuk most a figyelmedbe. Ebben a könyvben a Hippokratészi személyiségtípusokról olvashatsz, de nem a megszokott módon. Könyve olvasmányos, tele szemléltető példával. Mindenképp hasznos lehet azok számára, akik önmagukat és környezetüket jobban meg szeretnék ismerni.Hogyan lehet még jobban kifejezni a szeretetet? Megtudhatod az "5 szeretetnyelv" sorozat könyveiből. Keressd Gary Chapman könyveit az 5 szeretetnyelvről: Szólóban, Egymásra hangolva, Férfiaknak, Kamaszokra hangolva, Gyerekekre hangolva.

Gary Chapman újabb fontos felfedezést tesz: a szeretetközlés többféle csatornán át történhet, de mindenki csak azt az adást képes fogni, amelyre neveltetés közben, közvetlen környezete és személyes hajlamai hatására ráhangolódott. Sok történettel, humoros illusztrációkkal fűszerezve.

"Minden ember - fiatal és idős, házas vagy egyedülálló - legmélyebb érzelmi szükséglete, hogy szeressen és viszontszeressék."
(Gary Chapman)


Testbeszédünk ugyan olyan kommunikáció, mint amikor szóban közlünk valamit. Éppen ezért minden mozdulatunk tudósítás is egyben. Allan Pease: Testbeszéd - Gondolatolvasás gesztusokból című könyvében a szerző, saját tapasztalatait és a viselkedés-lélektan legújabb eredményeit felhasználva számos élethelyzetben elemzi a gesztusok jelentését és kínál gyakorlati útmutatót.


Dr. Henry Cloud - Dr. John Townsend kiemelkedő írása. A Játszmák nélkül szerzői a konfliktusok megoldásának eredményes és hatékony módjait ismertetik, melyek a problémák megoldására irányulnak, mindkét fél számára előnyösek, és a kapcsolat fejlődését szolgálják. Könyvükben gyakorlati ötletekkel, javaslatokkal, illusztratív párbeszédekkel mutatják be, hogy a kapcsolati problémák megoldásához szükséges készségek fejleszthetők, és a konfliktuskezelés stratégiái tanulhatók.


Friedemann Schulz von Thun bemutatja, hogy az emberek közötti kommunikációnak nem kell állandó küzdelemnek lennie. Mások és saját stílusunk megismerésével nemcsak átláthatjuk és elkerülhetjük a tipikus kommunikációs problémákat, hanem saját személyiségünk és kommunikációnk fejlődéséhez is segítséget kapunk: hiszen aki önmagát érti, a másikat is jobban érti.


Egymás megértése nem egyszerű dolog: akár a leghétköznapibb kommunikációs helyzetben - otthon, az iskolában, a munkahelyünkön, a piacon - is számtalan félreértés adódhat. Az emberi kommunikáció lélektanával foglalkozik, és a mindennapi életből vett, olykor nem véletlenül ismerős helyzetek elemzésével mutatja be, hogyan értjük meg - vagy értjük félre - egymást. A könyv nem csak a pszichológiával és kommunikációval hivatásszerűen foglalkozók számára nélkülözhetetlen, de haszonnal forgathatják pedagógusok, szülők és bárki más is, akit érdekel, hogyan értjük meg egymást.