Elutasítás

2017.06.14

Amikor elutasítás ér, két dolgot tehetsz:

1, engeded, hogy bejusson a belsődbe, megfertőzve ezzel az önbizalmad és önértékelésed, vagy 2, lerázhatod magadról és tovább mehetsz. Ha lendületben vagy, de a körülmények, emberek akadályoznak, ne engedd, hogy ez visszatartson attól, amiben előre kell jutnod.


Mesélek Neked egy érdekes történetet:

Volt egyszer egy ember, aki hajóval utazott. Ez a hajó zátonyra futott és elsüllyedt. Főhősünk, a közeli szigeten partot ért szerencsésen, de amikor nagy nehézségek árán kimászott a partra, egy állat megmarta. A szigeten élő emberek látták ezt és azt mondták, hogy ez az új vándor biztosan gonosz ember, hiszen a hajótörést túlélte, mégis halálos sebet kapott. Elkönyvelték, hogy az istenek nem akarták, hogy éljen.

De az utazó, a lakosok legnagyobb megdöbbenésére, lerázta magáról az őt bántalmazó állatot és tovább ment. Erre a szigetlakók megváltoztatták véleményüket és azt mondták, hogy mindezt csak úgy élhette túl, hogy csoda történt, ezért a hajótörött biztosan egy isten.

LÁM-LÁM! Az emberek véleménye nem valami stabil, megbízható állásfoglalás. A körülmények, igencsak befolyásolják azt. Ez jusson eszedbe mindig, amikor magasra és messzire repítenének a dicséretek, és jusson eszedbe akkor is, amikor kemény bírálataik éppen porig zúznának. Sose feledd, valójában nem téged utasítanak el.